[DBP] TIGA EKOR GAJAH. MON DAN LON. YEM SAYANG. Buku Kanak-Kanak Kegemaran YB Fadhlina Sidek

Write a review
RM30.50
Ask a question
Price in points: 31 points
In stock
+

1. TIGA EKOR GAJAH RM12

Buku ini dipersembahkan dalam bentuk buku bergambar kanak-kanak, sesuai dijadikan bahan mengajar untuk kanak-kanak membaca melalui gambar dan teks. Dengan membaca sambil menunjukkan gambar kepada audiensnya, buku bergambar dapat dimanfaatkan dengan lebih berkesan.


2. YEM SAYANG: RM9.50

Buku ini dipersembahkan dalam bentuk buku bergambar kanak-kanak, sesuai dijadikan bahan mengajar untuk kanak-kanak membaca melalui gambar dan teks. Salah satu ciri buku bergambar ialah buku yang mengandungi teks dan ilustrasi yang saling menyempurnakan cerita antara satu sama lain. Dengan membaca sambil menunjukkan gambar kepada audiensnya, buku bergambar dapat dimanfaatkan dengan lebih berkesan.


3. MOD dan LON: RM9.00

Mon seekor tikus rumah yang kurus tinggal di dalam rumah kayu yang besar. Mon baik hati dan suka berkawan. Pada suatu hari, Mon terjumpa dengan seekor tikus rumah bernama Lon. Walaupun mereka tinggal di kawasan yang sama, mereka tidak pernah bertembung. Sikap Mon dan Lon berbeza. Lon pula seekor tikus yang sombong. Lon sering menghina Mon. Tetapi, Mon tidak pernah berdendam dengan Lon. Namun, Lon berubah sikap apabila Lon ditimpa musibah yang memusnahkan sarangnya...

No reviews found